Föranmäl dig till Finanskursens första årskull

Hur många företag har du missat, trots att du visste att de skulle gå bra? En enkel värdekoll på 5 min hade kunnat ge dig alla bevisen du behövde.

Just nu utvecklas ©Finanskursen – av Mikael Syding, med 25 års erfarenhet i finansbranschen. Utsedd till Europas bästa hedgefondförvaltare, 2000-2010 med ackumulerad avkastning på 600% över index.

Meddelande från Micke:

“Under närmare 25 år har jag dedikerat mig till finansbranschen. Från buy-side till sell-side, hedgefondförvaltare till riskkapitalist. Av dessa kan jag säga att inget lär dig mer än att vara ansvarig för en hedgefond. Sista 3 åren har jag skrivit artiklar, spelat in podcasts, och använt social media för att träna upp min kommunikation. Äntligen känner jag mig redo att förmedla mina viktigaste lärdomar – med Finanskursen.”  

Finanskursen påbörjas 2019

Du kommer lära dig:

Värdeinvestering

 • Beprövade metoder för finansiell frihet
 • Hitta billiga företag
 • Finn din unika investeringsnisch
 • Undvik de vanligaste misstagen

Analysmetoder

 • De viktigaste affärsmodellerna
 • Välj rätt nyckeltal
 • Läs årsredovisningar som ett proffs
 • Bedöm lönsamheten av ett företag
 • 1) Är bolaget billigt? Lär dig när ett bolag är "billigt", och hur du mäter det. Är en viss typ av investeringar populära och kanske på toppen av en bubbla? Var hittar man data? (Årtal, marknadsdata - och hur ska den användas?). Hur bör du värdera tillväxt, marknadsledarskap, krympande bolag, fastighetsbolag, IT-bolag, prenumerationstjänster, och mera..
 • 2) Är bolaget uthålligt? Hur vet du att försäljningen, tillväxten och marginalerna håller på sikt? (Tillfällighet vs uthållighet) Lär dig skillnaderna mellan cykliska, trendande, och fundamentala bolag--och vad en sådan investering innebär för din portfölj.
 • 3) Är avkastningsnivån rimlig? När ska du välja bolag med eller utan avkastning? Om hög avkastning - när är den "för hög", och kan väntas locka till sig konkurrenter? Kan även ROE vara för hög eller låg (som ett lockbete)?
 • 4) Är kundernas efterfrågan sund och uthållig? Vad driver egentligen kunderna? Hur länge stannar de? Varför väljer de detta bolag framför ett annat? Lär dig de olika måtten och metoderna för att avgöra detta.
 • 5) Skulder. När är skulder bra eller dåligt? Lär dig uttyda skillnaderna genom att kolla skyddsvillkor, kassaflöden, risk för utspädning, högre räntor, och andra viktiga faktorer.
 • 6) Teknisk analys och trender. Lär dig använda TA och trender via stegrad applikation (som en checklista 1,2,3). Detta kommer *efter* fundamental analys (genom att först förstå affärsmodell, konkurrensfördel, och hållbarhet). Även: vem är säljaren jag köper från, och varför tror jag att jag vet mer än han? Och vice versa.
 • 7) Makro, omvärld och ekonomi. Du vill förstå den större bilden; i vilket sammanhang görs denna investering? Var i den ekonomiska cykeln, räntecykeln, befinner sig marknaden? Hur rör sig PMI, BNP, räntor, inflation, skuldnivåer, marknadsvärdering, arbetsmarknadsdata? Lokalt, globalt? Och mer.
 • 8) Sanity check. Viktiga påminnelser och tumregler för att undvika förhastade investeringar. Kan verka tråkigt, men är viktigt, som ett sista "litmus test" för att se till att du undviker dumdristiga beslut. Om du kan ta hand om nedsidan, tar uppsidan hand om sig själv.

Och mycket mer…

Som på en MBA, eller Handels, men utan att behöva betala 100k+…

Även saker som endast kan uppfattas med erfarenhet, t.ex Risk, Timing, Psykologi och andra saker Mikael lärt sig under sina 25 år i finansbranschen.

För mer information om kursens innehåll och uppdateringar för första årskullens deltagare, föranmäl ditt intresse nedan genom att skicka en tidig ansökan.

Vi brukade ha ett Kontaktformulär här, men vi fick för många ansökningar på samma gång att det blev problem med hemsidan.

Maila istället: Support@finanskursen.se

Med svar på dessa frågor:

 
Vi skickar en bekräftelse inom några dagar. Oftast inom 2.

Om inte, sök i din inbox och maila oss om du inte hittar.